Δελτία Τύπου

Ανακοινώσεις

Έρευνα για άτομα με ΣΔΤ1

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μια έρευνα, η οποία αφορά τον ρόλο της ψυχικής υγείας, της ποιότητας ζωής και της αυτοδιαχείρισης των επιπέδων του δείκτη γλυκοζυλιωμένης στην νεαρή ενηλικίωση ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

Αναλυτικά

Γίνετε Μέλη

μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ...

Αναλυτικά

Συνδιάζοντας εκδρομή και εκπαίδευση στη φύση

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Το Δ.Σ. της «ΠΕΑΝΔ» σε συνεργασία με το Φαρμακείο "Κων/νος ΘΕΟΧΑΡΗΣ και ΣΙΑ Ο.Ε." πραγματοποίησαν μια μονοήμερη εκδρομή στη φύση. Δεκάδες μέλη της Ένωσης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και όλοι μαζί στις 14 Μαΐου 2017 βρεθήκαμε στην Πάρνηθα για να εξερευνήσουμε και να θαυμάσουμε τις ομορφιές της περιοχής.

Σημείο εκκίνησης της περιπέτειας ήταν το οροπέδιο Τσιγκουράτι της Δημοτικής ενότητας Σκούρτων, Δερβενοχωρίων, όπου οι πιο θαρραλέοι μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν σε έναν δίωρο πεζοπορικό, ορειβατικό περίπατο μέσα στο δάσος προς την κορυφή Πυργάρι, συνοδευόμενοι από τον αστυνομικό διευθυντή Ασπροπύργου κ. Χρήστο Μίχα και τον σύλλογο οικιστών και φίλων Τσιγκουρατίου. Η διαδρομή μπορεί να κούρασε κάποιους, αλλά η μαγευτική θέα από την κορυφή λειτούργησε ως επιβράβευση για όλους.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να απολαύσουν υγιεινά σνακ στο αγρόκτημα «Αφθονία», όπου επίσης η εταιρεία Roche παρουσίασε τον νέο της μετρητή σακχάρου. Παράλληλα, τα μικρότερα παιδιά επισκέφθηκαν το κοντινό αγρόκτημα «Αυτάρκεια» για μια ξενάγηση στη φύση, όπου είδαν από κοντά σπάνια ζώα και τοπικές καλλιέργειες.

Σειρά είχε το μεσημεριανό φαγητό με πλούσιο μενού στην τοπική ταβέρνα «Βόγλης». Εκεί, το προσωπικό του Φαρμακείου, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα προνομίων που προσφέρει στα μέλη της «ΠΕΑΝΔ» στο πλαίσιο της συνεργασίας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις στη διαχείριση του διαβήτη, εξειδικευμένη υποστήριξη από γιατρούς, πακέτα προσφορών και προνομιακές τιμές σε άλλους συνεργαζόμενους φορείς.

Λίγο πριν την αναχώρηση για την επιστροφή στην Αθήνα, τελευταίος σταθμός ήταν η Μονή Ζωοδόχου Πηγής Δερβενοχωρίων , η οποία για εκατοντάδες χρόνια αποτελεί θρησκευτικό αξιοθέατο της περιοχής.


Ευχαριστούμε πολύ το Φαρμακείο "Κων/νος ΘΕΟΧΑΡΗΣ και ΣΙΑ Ο.Ε." και την εταιρεία Roche που ήταν χορηγοί της εκδήλωσης, όπως επίσης και την τοπική κοινωνία που μας υποδέχτηκε εγκάρδια και μας φιλοξένησε.

Φωτογραφίες

κορυφή Πυργάρι πανοραμική θέα περιοχής ξεκούραση όλη η ομάδα τοπικό αγρόκτημα φαγητό σε τοπική ταβέρνα επίσκεψη στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Δερβενοχωρίων
Copyright © 1983-2018 Π.Ε.Α.Ν.Δ.
Μακρυνίτσας 12-14 • Αθήνα 11522
Τηλ: 210 779 6660 • Fax: 210 7796461
Website by Theratron

Αγαπητά μέλη και φίλοι της "Π.Ε.Α.Ν.Δ.", με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Ενημερωτικό Συνέδριο με τίτλο « Ο Σακχαρώδης Διαβήτης ζει ανάμεσά μας και αφορά όλους μας» που θα πραγματοποιήσουμε στις 26 & 27 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο DIVANI CORFU PALACE HOTEL, στην Κέρκυρα.

Περισσότερα