Εκδηλώσεις / Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Ανακοινώσεις

Άμεση πρόσληψη Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού

Αναζητούμε για άμεση πρόσληψη νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για τη θερινή κατασκήνωση παιδιών με Νεανικό Διαβήτη.

Αναλυτικά

Γίνετε Μέλη

μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ...

Αναλυτικά

Επιστημονική Ημερίδα διπλού χαρακτήρα: «Νεανικός Διαβήτης - Μεγαλώνουμε μαζί»

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και την ανάγκη για υποστήριξη και ενημέρωση των γονέων παιδιών με διαβήτη που φοιτούν στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της «Π.Ε.Α.Ν.Δ.» σας προκαλεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:30 με 14:30 στην Επιστημονική Ημερίδα που πραγματοποιεί στο βιωματικό πάρκο “ Paradise Park” στη Μεταμόρφωση Αττικής. Η εκδήλωση είναι διπλού χαρακτήρα καθώς πέρα από το επιστημονικό κομμάτι, θα περιλαμβάνει ποικίλες βιωματικές και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά και νέους υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών.

Στην ημερίδα η θεματολογία θα κινηθεί γύρω από την ομαλή μετάβαση των παιδιών με διαβήτη και των γονιών τους από το καλοκαίρι στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης του διαβήτη κατά τη διάρκεια του σχολείου και την εφηβεία. Εκτός από τους γονείς και τους νέους με διαβήτη, η ημερίδα απευθύνεται επίσης σε εκπαιδευτικούς και νοσηλευτές, οπότε δεδομένης της νέας σχολικής χρονιάς όσοι γονείς επιθυμείτε, μπορείτε να καλέσετε το σχολικό και νοσηλευτικό προσωπικό του σχολείου που πηγαίνει το παιδί σας, έτσι ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την καθημερινότητα ενός παιδιού με διαβήτη.

Όσον αφορά τις βιωματικές δραστηριότητες του πάρκου για τα παιδιά, είναι σχεδιασμένες για να μεταφέρουν γνώσεις και νέες εμπειρίες στα παιδιά μέσα από αθλητικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα στη φύση. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας , τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες σύμφωνα με το φύλο και την ηλικία τους και με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους θα ξεναγηθούν στο πάρκο ενώ υπάρχει και παιδότοπος για τα παιδιά ηλικίας 3-5 με επίβλεψη δίπλα στο χώρο της Ημερίδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, εκπαιδευμένοι νοσηλευτές θα βρίσκονται μαζί με τα παιδιά ώστε να αναλάβουν τη μέτρηση και διόρθωση υπο-υπέργλυκαιμιας σε όποιο παιδί χρειαστεί.

Η συμμετοχή για τα μέλη του συλλόγου είναι δωρεάν (άτομα με Διαβήτη που έχουν πραγματοποιήσει ήδη εγγραφή) και 3€/άτομο για κάθε μέλος της οικογένειας του. Η συμμετοχή για τα μη μέλη του συλλόγου ανέρχεται στα 6€/ άτομο. Είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία για την κράτηση θέσεων καθώς και η αποπληρωμή του αντιτίμου σε έναν απο τους λογαριασμούς του συλλόγου.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του συλλόγου ( 210-7796660 Δευτ-Τετ. 5μμ-9μμ & Τρ.-Πεμπ.-Παρ. 10πμ-2μμ) έως τις 20 Σεπτέμβρη 2017.

 

Χρήσιμες Σημειώσεις:

  • Τα προτεινόμενα βιωματικά προγράμματα είναι (α)ο μικρός κτηνοτρόφος, (β)ο αγγειοπλάστης, (γ)από το σιτάρι στο ψωμί, (δ)από το σταφύλι στο κρασί και (ε)Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία ενώ το προτεινόμενο ψυχαγωγικό και αθλητικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παιχνίδια περιπέτειας τύπου survivor, βόλτα με αυτοκίνητα ηλεκτροκίνητα, βόλτα με άλογα πόνυ, τοξοβολία, αναρρίχηση, δέντρο αναρρίχηση, μαζορέτες, ποδόσφαιρο, κατασκηνωτικά παιχνίδια, φουσκωτά για τα μωρά και τραμπολίνο. Οι τελικές δραστηριότητες θα επιλεγούν ανάλογα με το συνολικό αριθμό παιδιών και την ηλικία αυτών.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα είναι διαθέσιμος πλούσιος μπουφές με χυμούς, αναψυκτικά, καφέδες και σνάκ, ενώ με την ολοκλήρωση της Ημερίδας θα ακολουθήσει μεσημεριανό Γεύμα
  • Το ΓΕΥΜΑ περιλαμβάνει: φρέσκο σουβλάκι χοιρινό, φρέσκα φιλετάκια χοιρινό, φρέσκο σουβλάκι κοτόπουλο, φρέσκα φιλετάκια κοτόπουλο, φρέσκια μπιφτέκια μοσχάρι, πίτες στα κάρβουνα, ψητά λαχανικά, ζυμαρικά πένες καρμπονάρα, πατάτες φούρνου, σαλάτα χωριάτική, σαλάτα ρόκα παρμεζάνα, χυμούς, αναψυκτικά, μπίρες φιάλη 500 ml και κρασί βιολογικό εμφιαλωμένο παραγωγής του Paradise Park


Πρόγραμμα Επιστημονικής Ημερίδας

9:30 - 10:00     Προσέλευση – coffee time (κατά την προσέλευση θα υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης των γονέων στις δραστηριότητες ενώ παράλληλα τα παιδιά θα μοιραστούν σε ομάδες, για την έναρξη των βιωματικών δραστηριοτήτων)

10:00 - 10:15    Έναρξη - ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΕΑ: Πρόεδρος της «ΠΕΑΝΔ»

10:15 - 10:40     ΠΕΑΝΔ, 34 χρόνια δίπλα στα παιδιά με Διαβήτη - ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ: Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, Επίτιμος Πρόεδρος «ΠΕΑΝΔ»

10:40-11:10       Επιστροφή στο σχολείο, νέα δεδομένα και στόχοι - ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ: Παιδίατρος – Ενδοκρινολόγος, Διαβητολογικό ιατρείο Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ

11:10-11:40       Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των εφήβων με Σακχαρώδη Διαβήτη: Ταχυφαγία, Αλκοόλ, Κάπνισμα, Ναρκωτικά, Σεξουαλικότητα  -  ΠΕΤΡΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ:  Παθολόγος, Μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Ιατρική Σχολή King's College Λονδίνου, Τμήμα Διαβήτη και Επιστημών, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

11:40-12:10       Ο ρόλος και η αναγκαιότητα του σχολικού νοσηλευτή - ΝΙΚΟΛΗ ΜΗΤΩΣΗ: Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, Εξειδικευμένη Νοσηλεύτρια Διαβήτη King's College of London

12:10-12:30       Διάλλειμα ελαφρύ coffee break

12:30-12:50       Η διατροφική καθημερινότητα ενός μαθητή με ΣΔ 1 ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΡΙΠΙΔΟΥ: Κλινικη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Υπεύθυνη τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής του Νοσοκομείου Παίδων «ΜΗΤΕΡΑ»

12:50-13:10       Ψυχολογικοί παράγοντες και υποστήριξη παιδιών και εφήβων με διαβήτη στην εκπαιδευτική διαδικασία - ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΟΥΚΑ: Κοινωνική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια και ΜΑΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ: Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια: Εργαστήριο Συστημικής Εκπαίδευσης και Θεραπείας " ΝΟΗΜΑ"

13:10-13:30       Ερωτήσεις - Συζήτηση

13:30                  Λήξη Ημερίδας - ΓΕΥΜΑ
          Μεγάλοι Χορηγοί:

    

                                    
        Χορηγοί :

                              
         Υποστηρικτές:

              

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης

 

Copyright © 1983-2018 Π.Ε.Α.Ν.Δ.
Μακρυνίτσας 12-14 • Αθήνα 11522
Τηλ: 210 779 6660 • Fax: 210 7796461
Website by Theratron