Εκδηλώσεις / Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Ανακοινώσεις

Δωρεάν Αναλώσιμα - ΑΜΕΣΗ διάθεση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Π.Ε.Α.Ν.Δ.» προσφέρει δωρεάν Αναλώσιμα Υλικά Διαβήτη-Αντλίας και Ινσουλίνες σε οικογένειες που χρειάζονται.

Αναλυτικά

Γίνετε Μέλη

μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ...

Αναλυτικά

Δημιουργία παιδικής χορωδίας - Τρέχον

Ημ/νία δημοσίευσης: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Η «Π.Ε.Α.Ν.Δ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια νέα δραστηριότητα που αφορά τη δημιουργία παιδικής χορωδίας εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα μέλη της.

Μετά την επιτυχία της χορωδίας που συστάθηκε για τις ανάγκες της επετειακής εκδήλωσης του συλλόγου και με αφορμή την εθελοντική προσφορά των μουσικών Δημήτρη Σιδηρόπουλου και Δέσποινας Μανέα, το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΕΑΝΔ» δίνει εντελώς δωρεάν την ευκαιρία στα νεαρά μέλη (ηλικίας  5 -15  ετών), να αποκτήσουν επαφή με την τέχνη της μουσικής και του τραγουδιού μέσα από μαθήματα με επαγγελματίες μουσικούς και να πλαισιώνουν μουσικά τις μελλοντικές εκδηλώσεις του συλλόγου.

Οι συναντήσεις της χορωδίας θα είναι μια Κυριακή κάθε μήνα (πιθανόν την πρώτη κάθε μήνα απογευματινή ώρα), ενώ όταν θα προετοιμάζεται για κάποια εκδήλωση, οι πρόβες θα είναι πιο συστηματικές. Δεν υπάρχει δέσμευση για συνεχόμενη προσέλευση, όμως επειδή τα μαθήματα και οι πρόβες θα εξελίσσονται, οι παρατεταμένες απουσίες, θα δημιουργήσουν δυσκολίες.

Οι πρόβες θα γίνονται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας ενώ θα υπάρχει δυνατότητα για όποιον γονέα το επιθυμεί, να εκπαιδεύεται παράλληλα και να λύνει απορίες στο θέμα του διαβήτη από εξειδικευμένη νοσηλεύτρια που θα είναι εκεί.

Δεν είναι απαραίτητο τα παιδιά να έχουν προηγούμενες γνώσεις μουσικής αλλά σε περίπτωση που ασχολούνται, παρακαλούμε δηλώστε μας τι γνώσεις έχουν και αν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή άμεσα στο τηλέφωνο του συλλόγου 210-7796660 (Δευτέρα-Τετάρτη 5μμ-9μμ και Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9πμ-2μμ ) γιατί οι πρόβες ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου! Παράλληλα, εγγραφές μπορούν να γίνονται καθ´ ολη τη διάρκεια του σχολικού έτους, απο όποιον το επιθυμεί. 

 

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Δημήτρης Σιδηρόπουλος: Καθηγητής πιάνου και θεωρητικών σε ωδεία. Κατέχει πτυχία πιάνου, ειδικής αρμονίας, αντίστιξης και φυγής. Έχει ενορχηστρώσει για την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν μουσικοί της ορχήστρας αυτής.

Δέσποινα Μανέα: Σπουδές μονωδίας (Δεύτερη Ανωτέρα) και πιάνου στο Ωδείο Ν.Ψυχικού. Είναι σολίστ στην Ορχήστρα Ambassadors της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος-Σπάτων και με την ίδια ιδιότητα συμμετέχει σε συναυλίες με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ραφήνας και μουσικά σύνολα του Δήμου Ν.Ψυχικού. Συμμετέχει επίσης στην παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος.


Εχει αποδειχθεί, οτι η τακτική συναντηση των παιδιών με Διαβητη, ευνοεί πολυ την ψυχική τους διάθεση και λειτουργεί ως οδηγός για την καλύτερη διαχείρηση του διαβητη τους. 


Επωφεληθείτε λοιπόν μια εναλλακτική πρόταση εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας που παρέχουμε στα παιδια σας και δείτε τα πλεονεκτήματα άμεσα 

Copyright © 1983-2017 Π.Ε.Α.Ν.Δ.
Μακρυνίτσας 12-14 • Αθήνα 11522
Τηλ: 210 779 6660 • Fax: 210 7796461
Website by Theratron