Με μεγάλη χαρά το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΠΕΑΝΔ" σας ανακοινώνει την κάτωθι συνεργασία με την κ. Δήμητρα Ανδρουλάκη (Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Οικογένειας και Σύμβουλος Τοξικοεξαρτήσεων), η οποία προσφέρει δωρεάν στα μέλη του συλλόγου ένα κύκλο που αφορά Εργαστήρια Συμβουλευτικής.
Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν τις κάτωθι μέρες και περιλαμβάνουν:
1ο εργαστήριο. Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, 16:00-18:00 με θέμα:
Το χτίσιμο της επικοινωνίας.
Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης επικοινωνίας. Συζητιούνται οι πιο συνηθισμένες δυσκολίες που "μπλοκάρουν" την επικοινωνία με τους ανθρώπους που αγαπάμε αλλά και τρόποι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτές και να νιώσουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση από τις σχέσεις που είναι σημαντικές για μας.
2ο εργαστήριο. Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, 16:00-18:00 με θέμα:
Από την παιδική ηλικία στην εφηβεία: μια μετάβαση με πολλές απαιτήσεις για όλη την οικογένεια.
Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάζεται η εφηβεία, τα στάδια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Συζητιούνται οι σημαντικότερες αλλαγές και μεταβάσεις στις οποίες χρειάζεται να ανταπεξέλθει το παιδί που γίνεται έφηβος (σωματικές, ψυχοσυναισθηματικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές, κλπ.), καθώς και οι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου κατά την εφηβεία. Τέλος, συζητιούνται οι απαιτήσεις του ρόλου των γονέων κατά τη μετάβαση των παιδιών τους από την παιδική ηλικία στην εφηβεία.
3ο εργαστήριο. Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, 16:00-18:00 με θέμα:
Γονείς, παιδιά και διαδίκτυο.
Στο εργαστήριο παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά του διαδικτύου και οι κίνδυνοι από τη χρήση του. Γίνεται αναφορά στα σημάδια που πρέπει να μας δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη χρήση του διαδικτύου (και της οθόνης γενικότερα) από τα παιδιά μας. Συζητιούνται τρόποι για να οριοθετήσουμε τα παιδιά μας σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου, χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο τη σχέση μας μαζί του.
4ο εργαστήριο. Σάββατο 28 Μαίου 2016, 16:00-18:00 με θέμα:
Χρήση ουσιών και αλκοόλ στην εφηβεία. Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς;
Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάζονται τα στάδια της χρήσης, κατάχρησης και εξάρτησης από τις ουσίες. Παρουσιάζονται, επίσης, τα βασικά χαρακτηριστικά των κυριότερων ουσιών και συζητιέται ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη της χρήσης ουσιών, ιδιαίτερα κατά την απαιτητική περίοδο της εφηβείας.
Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, δηλ. μπορεί ο καθένας να επιλέξει να συμμετέχει σε όσα επιθυμεί. Επίσης απευθύνονται προς τα μέλη του Συλλόγου προς όσους βρίσκουν το θέμα ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από το αν είναι γονείς ή όχι. Βέβαια, τα περισσότερα θέματα αφορούν σε γονείς περισσότερο, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό.
Ο χώρος διεξαγωγής τους είναι στο Μαρούσι.
Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε καλέστε στο τηλ. του συλλόγου (210-7796660 Δετ-Τετ. 5-9μμ κ’ Τρ-Πέμ-Παρ. 10-2μμ) ή αποστείλετε e-mail ([email protected]) με τα στοιχεία του συμμετέχοντα και το/τα εργαστήρια που σας ενδιαφέρουν.
Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σας δίνεται και αποκτήστε γερές βάσεις για τη διαχείριση ουσιαστικών οικογενειακών θεμάτων.
Βιογραφικό κυρίας Δ.Ανδρουλάκη